LINNENBOUW
Maakt het mooier


Onze stukadoors brengen stucwerk aan op de muren en plafonds van gebouwen. Dit kan ter bescherming zijn, bij bijvoorbeeld buitenmuren. Ook is het mogelijk ter decoratie, om bijvoorbeeld binnenmuren af te werken. Je kunt er zelfs voor kiezen om stucwerk volledig ter versiering, als sierlijst aan te brengen.

Stapsgewijs
Er wordt een laag aangebracht op de muur die bestaat uit pleister of een ander soort mortel. Deze toplaag zorgt ervoor dat ruwe muren mooi afgewerkt en egaal worden. Soms is het mogelijk dat je een patroon of de korrelgrootte en de kleur van de pleister kiest.

Wanneer kies je hiervoor?
Vaak is in ruwbouw een stuclaag nodig om de ruwe binnenmuren te egaliseren en ze te kunnen schilderen. Verder is het ook mogelijk om ter decoratie sierpleisterwerk te laten aanbrengen. Dit vind je vaak terug in oude herenhuizen. Ook aan de buitenkant van je woning kun je pleister aan laten brengen.

Isolatie
Dit is een veelvoorkomende klus na het isoleren van het huis via de buitenkant. Isolatie is dan voor de bestaande gevel geplaatst en daaroverheen wordt een laag uitvlakkingsmortel aangebracht. De pleister volgt op zijn beurt en wordt de uiteindelijke zichtbare laag rondom het huis. Ook buiten geldt dat een stuclaag enkel ter verfraaiing aangebracht kan worden. Zelfs vloeren kun je laten stucen.

Voordelen:

  • Het maakt je muren mooi egaal
  • Het maakt schilderen gemakkelijker
  • Je kan originele versieringen laten aanbrengen
  • Het kan tegen een stootje
  • Kan makkelijk schoongemaakt worden (indien het niet overgeschilderd wordt)

 Bekijk hieronder foto's van resultaten van stucwerk: